Dezbaterile AgoraMed: cateva reguli necesare

DEZBÁTE, dezbát, vb. III. Tranz. A discuta pe larg și adesea în contradictoriu o chestiune, o problemă etc. cu una sau mai multe persoane; a supune ceva discuției; A examina o cauză, un proces (cu participarea ambelor părți). – Din fr. débattre.

CE ESTE AgoraMed?

AgoraMed este o platforma de dezbateri care isi propune: 
–    sa identifice problemele sistemului medical romanesc in integralitatea sa: invatamant medical, reteua sanitara, institutii decizionale de resort, relatia cu pacientii;
–   sa identifice solutii la aceste probleme, prin dezbaterea lor de catre toate partile implicate. Concluziile dezbaterilor vor constitui Rezolutiile AgoraMed, pe care le vom supune atentiei acelor autoritati care au capacitatea institutionala de a le transforma in lege, act normativ, standard sau recomandare la nivel de sistem.
Dezbaterea fiecarei teme propuse si identificarea solutiilor presupune un cadru de discutii civilizat, eficient si focusat, care va fi asigurat prin respectarea urmatoarelor reguli:

1.    DISCUTAM LA OBIECT
Punctele de vedere exprimate se vor inscrie strict in subiectul propus pentru dezbatere. 
Daca doriti sa initiati dezbaterea unei alte teme decat cea propusa curent, va rugam sa ne trimiteti propunerea dvs. folosind formularul de contact. 

2.    DISCUTĂM IDEI, INTÂMPLĂRI, FAPTE. NU PERSOANE 
Punctele de vedere exprimate se vor referi in principal la problema pusa in discutie si secundar la diversele persoane implicate, daca si numai daca referirile la persoane contribuie in mod relevant la elucidarea subiectului dezbatut. 

3.    CONDUITA, LIMBAJ, ORTOGRAFIE si PUNCTUATIE
AgoraMed este o platforma de dezbateri initiata de mediul academic, dar deschisa tuturor persoanelor si institutiilor care pot contribui la o buna si completa analiza a subiectului propus. Va rugam insistent ca articolele si comentariile dvs. sa respecte regulile elementare de conduita şi politete. In egala masura, va rugam sa acordati respectul firesc limbii romane, acordand atentie in enunturile dvs. regulilor de ortografie si punctuatie. 

4.    PUTEREA ARGUMENTULUI
Enuntarea unei idei este doar inceputul unui punct de vedere. Argumentarea ideii este cea care ii da greutate, importanta, relevanta. 

5.    RASPUNDEREA ASUPRA CONTINUTULUI
Raspunderea asupra continutului revine integral autorilor. Recomandam participantilor la dezbateri sa-si decline identitatea, vom trata cu susceptibilitate si o atentie sporita mesajele care nu au un autor corect identificat.